Recept

Gegrilde inktvis met chimichurri en warm venkelslaatje met kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Chimichurri smaakt ook lekker bij een salade, of als afwerking van een omelet of spiegelei voor extra pit”

bereiding
  1. 1

    Maak het slaatje. Maak de stronkjes venkel schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Hou het groen bij voor de afwerking. Snipper de dille. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de venkel. Voeg de dille en de kappertjes toe en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de chimichurri. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pel en pers de knoflook. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snipper de peterselie, de koriander en de munt. Meng de ui met de knoflook, de verse kruiden, een scheutje olijfolie, het citroensap en de citroenschil. Kruid eventueel nog met extra zout.

  3. 3

    Maak de inktvis. Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit 1 citroen. Snij de andere citroen in partjes. Snipper de peterselie. Dep de inktvis droog en maak met een scherp mesje enkele inkepingen in het visvlees. Laat een pan goed heet worden en bak de inktvis 1 minuut aan elke kant. Neem de inktvis uit de pan.

  4. 4

    Voeg extra olijfolie toe aan de pan en zet het vuur zachter. Voeg de knoflook en de peterselie toe en roerbak 1 minuut. Doe de inktvis er opnieuw bij, laat nog 1 minuut doorwarmen en breng op smaak met het citroensap en zout.

  5. 5

    Serveer de inktvis met het venkelslaatje en de chimichurri en werk het gerecht af met een partje citroen en het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde inktvis met chimichurri en warm venkelslaatje met kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!