Courgettepasta met gebakken calamares en carpaccio van asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgettepasta met gebakken calamares en carpaccio van asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges zijn verrassend lekker in rauwe bereidingen. Gebruik daarvoor ook eens paarse asperges, als je die kunt vinden. Die smaken nóg zoeter.

bereiding
  1. 1

    Snij de calamares in flinterdunne ringen. Meng ze met de chilivlokken, de geraspte citroenschil en 2 el olijfolie. Laat kort marineren. Verwarm een ruime pan en bak ze in 3 minuten gaar.

  2. 2

    Maak de asperges schoon: schil de witte asperges en spoel de groene. Breek de harde uiteinden af. Maak met een mandoline flinterdunne plakjes van de asperges. Besprenkel met olijfolie en citroensap en laat kort intrekken.

  3. 3

    Meng de asperges onder de courgetteslierten. Breng op smaak met peper van de molen en zeezout. Meng er de calamares onder. Serveer met extra citroen en cress van citroenmelisse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de calamares in flinterdunne ringen. Meng ze met de chilivlokken, de geraspte citroenschil en 2 el olijfolie. Laat kort marineren. Verwarm een ruime pan en bak ze in 3 minuten gaar.

  2. 2

    Maak de asperges schoon: schil de witte asperges en spoel de groene. Breek de harde uiteinden af. Maak met een mandoline flinterdunne plakjes van de asperges. Besprenkel met olijfolie en citroensap en laat kort intrekken.

  3. 3

    Meng de asperges onder de courgetteslierten. Breng op smaak met peper van de molen en zeezout. Meng er de calamares onder. Serveer met extra citroen en cress van citroenmelisse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.