Recept

Gegrilde inktvisringen met courgetti en caponata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

• “Het verschil tussen Franse ratatouille en Italiaanse caponata? Het gebruik van kappertjes en olijven. Ik smelt er ook weleens een ansjovisje bij, maar voeg dan zeker minder zout toe.”

• “Pijlinktvis kun je zowel vers aan de vistoog als diepgevroren kopen. Laat diepgevroren pijlinktvis eerst ontdooien voor je ermee aan de slag gaat.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de caponata. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de selder en de paprika schoon en snij ze in blokjes. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Hak de olijven.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook aan in een bodempje olijfolie, voeg de aubergineblokjes toe en bak ze krokant. Voeg dan de paprika- en selderblokjes toe en kruid de groenten met de oregano. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Spoel de courgettes en snij ze met een spiralizer in lange sliertjes. Doe ze in een ingeoliede ovenschaal, kruid ze met peper, zout en een snuifje cayennepeper en doe er een scheutje olijfolie bij. Dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de inktvistubes in ringen. Bestrijk ze met olijfolie en kruid ze met de tijm en de rozemarijn. Gril ze kort maar krachtig in een hete grillpan. Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de citroen in partjes.

  5. 5

    Serveer de courgetti met de caponata en de gegrilde inktvisringen. Werk ze af met de gesnipperde peterselie, de geroosterde pijnboompitten en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde inktvisringen met courgetti en caponata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!