Recept

Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Griekse salade zonder tomaat, maar mét komkommer, inktvis en feta! Inktvistubes koop je het best diepgevroren, zo heb je ze altijd in huis. Bovendien zijn ze supersnel ontdooid en kun je dus vlug aan tafel. Met de tubes kun je ook heerlijk zelfgemaakte calamares maken met een korstje naar keuze. 

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de citroenschil, de oregano, de tijm en 3 eetlepels olijfolie. Meng de inktvistubes met de kruidenolie en laat even marineren.

  2. 2

    Klop de slagroom lobbig. Verkruimel de feta en meng met de slagroom. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de olijven in partjes. Spoel de Romeinse sla en snij ‘m in heel fijne reepjes. Schil de komkommers, ontpit ze en snij in heel fijne reepjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Meng de sla met de komkommer, de bladpeterselie, het sap van de citroen en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit een grillpan en gril de inktvistubes 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout en snij ze in stukken. Meng ze terug onder de marinade.

  5. 5

    Leg onderaan in een kommetje de komkommersalade, werk af met de olijven, de gegrilde inktvis en een lepeltje van de fetaroom. Druppel er nog wat olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!