Recept

Gevuld hertengebraad met quinoasalade en wilde champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je graag een hip en modern gebraad op tafel zetten? Dan zit je goed met dit gevuld hertengebraad met quinoasalade en wilde champignons!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het hertengebraad open tot een grote lap. Kruid het vlees met peper en zout. Besmeer met de mosterd, verdeel er de gehakte kruiden en noten over en rol het vlees terug op. Bind vast met keukentouw en steek  daar takjes rozemarijn onder.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een pot en schroei het gebraad langs alle kanten dicht. Leg het gebraad in een ovenschaal, leg er enkele klontjes boter op en bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Bereid de quinoasalade. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Spoel de kerstomaatjes en snij in partjes. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen en schep er dan de groenten, de munt en een scheutje olijfolie onder.

  4. 4

    Verhit wat boter in een koekenpan en pers er de knoflook in uit. Voeg de wilde champignons toe en bak goudbruin. Blus met het citroensap en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal het gebraad uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Giet het braadvocht door een zeef in een pannetje en breng samen met de wildfond aan de kook. Roer er de confituur onder en laat nog even sudderen. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Snij het gebraad in plakjes en serveer er de champignons, de quinoa en de saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld hertengebraad met quinoasalade en wilde champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!