Recept

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestelijk hoofdgerecht met wild, van niemand minder dan Piet Huysentruyt. Serveer het met gebakken aardappeltjes of kroketjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Maak de wortel, knolselder, courgette en prei schoon en snij ze in stukjes. Stoof de groenten samen met de spekjes in de pan.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Kruid de reeschouders met peper en zout en bak ze bruin in de boter in een grote stoofpan. Voeg de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn en de laurier toe.

  3. 3

    Blus met de wijn en voeg eventueel nog wat water toe tot het vlees mooi onder staat. Voeg de bouillon toe. Bedek de schouders met aluminiumfolie en laat ze 2 uur braiseren in de oven.

  4. 4

    Haal de reeschouders uit de oven. Haal het vlees uit de stoofpan, zeef de saus en leg de reebouten samen met de saus en de groenten met het spek terug in de stoofpan. Laat voor de helft inkoken. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!