Recept

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus is een echte klassieker. Tijdens de feestdagen of voor een etentje met vrienden: met dit gebraad zal je altijd scoren! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de ui in parten. Verwarm een klont boter in een ovenvaste kookpot. Kruid het hertengebraad met peper en zout en schroei het vlees langs alle kanten dicht. Leg er de ui, knoflook en tijm bij. Kneus de peperbolletjes in een vijzel en strooi over het gebraad. Zet het deksel op de pot en laat het vlees in 20 minuten garen in de oven.

  2. 2

    Maak ondertussen de veenbessensaus. Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Voeg de veenbessen toe en laat 15 minuten zachtjes koken totdat de bessen open springen. 

  3. 3

    Verwarm de witte wijn met 200 ml water en de suiker. Schil de peertjes en leg ze 15 minuten in het vocht. Haal ze uit het vocht en stoof ze nog even aan in boter.

  4. 4

    Haal het gebraad uit de pot, wikkel in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. 

  5. 5

    Zet de pot met de aanbaksels en het braadvocht op een middelhoog vuur. Giet er de rode wijn en de porto bij en breng aan de kook. Laat de alcohol verdampen. Zeef de saus in een pannetje. Breng de saus tegen het kookpunt aan en roer er dan enkele klontjes koude boter door tot de saus wat dikker wordt. 

  6. 6

    Snij het gebraad in dunne plakjes en geef er de peertjes, veenbessensaus en wildsaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!