Recept

Kalkoenkrans met spinazie en veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De kerstklassieker in aperitiefvorm

bereiding
  1. 1

    Breng het bouillonblokje met 2 liter water aan de kook. Snij de kalkoen in blokjes en pocheer ze in de bouillon. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook glazig in wat olijfolie. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Bak even mee met de sjalot. Laat uitlekken in een vergiet. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hak de spinazie grof en meng met de kalkoenblokjes.

  3. 3

    Klop 2 eieren los en meng ze samen met de feta en het paneermeel door de spinazie.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij uit elk vel bladerdeeg 2 rechthoeken en leg ze met de korte zijden in de vorm van een cirkel. Bestrijk de overlappende stukjes met water en druk aan.

  5. 5

    Verdeel de vulling over het deeg, tegen de cirkelvormige rand. Vouw het deeg dicht naar binnen en druk stevig aan. Snij uit de resterende stukjes deeg blaadjes en werk er de krans mee af. Kwast het deeg in met de rest van de eieren. Bak de kalkoenkrans in ± 25 minuten goudbruin in de oven.

  6. 6

    Verwarm de veenbessen in een steelpan op zacht vuur. Voeg de confituur toe en warm nog even door. Snij de krans in. Serveer met de veenbessencompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenkrans met spinazie en veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!