Recept

Hasselbackpatatjes met raapstelenpesto en kalkoenfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Raapstelen zijn de jonge steeltjes van verschillende koolsoorten (ze lijken een beetje op rucola). Je verwerkt ze in een stoemp, rauw in een salade of in een heerlijke pesto, zoals in dit recept.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een marinade met de honing, worcestershiresaus en de ketchup en schep er de kalkoenfilets onder. Zet koel weg.

  2. 2

    Maak de pesto. Mix de raapstelen in een blender fijn met de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

  3. 3

    Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappelen, ongeveer 3 mm van elkaar, maar snij de aardappelen niet helemaal door. Leg de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een ingevette ovenschaal. Smelt de boter, breng op smaak met de knoflook, peper en zout en bestrijk er de aardappelen mee. Zet 45 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

  4. 4

    Gril de kalkoen goudbruin en snij in plakjes. Bestrijk de aardappelen met de pesto en werk af met de peterselie. Serveer samen met de waterkers bij de kalkoen. Geef er de resterende pesto bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselbackpatatjes met raapstelenpesto en kalkoenfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!