Recept

Kalkoenpotje met dragon en mosterd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kroketten en gestoomde jonge worteltjes

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoenfilet in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom goudgeel in olijfolie. Zet even opzij. 

  2. 2

    Bak het spek krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in kwartjes.

  4. 4

    Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze hun vocht beginnen te verliezen. 

  5. 5

    Schep de kalkoen bij in de pan. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten sudderen.

  6. 6

    Roer er de room, de mosterd, de dragon en de spekblokjes door. Laat nog 5 à 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met plukjes dragon. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenpotje met dragon en mosterd
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoenfilet in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom goudgeel in olijfolie. Zet even opzij. 

  2. 2

    Bak het spek krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in kwartjes.

  4. 4

    Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze hun vocht beginnen te verliezen. 

  5. 5

    Schep de kalkoen bij in de pan. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten sudderen.

  6. 6

    Roer er de room, de mosterd, de dragon en de spekblokjes door. Laat nog 5 à 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met plukjes dragon. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!