Recept

Kalkoenrollade met herfstvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kalkoen heerlijk herfstig gevuld. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in plakjes, de appels en het brood in blokjes. Bak de ui, de knoflook en de pancetta in de 40 gram boter. Voeg het brood, de cayennepeper, de salie en de boschampignons toe. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los en meng het erdoor. Laat afkoelen.

  2. 2

    Leg de kalkoenfilet op een snijplank, snij in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van vulling over, rol op en bind vast met keukentouw. De rest van de vulling hou je in een kommetje apart. Leg de rollade in een ingevette ovenschotel. (Tot dit punt kun je een dag op voorhand werken, zet dan de ovenschotel tot gebruik in de koelkast)

  3. 3

    Halveer de appels en hol ze voorzichtig uit door er met een parisiennelepel bolletjes uit te scheppen. Doe de bolletjes in een kom en meng met de bruine suiker, de helft van de gesmolten boter en de rozijnen. Vul er de uitgeholde appels terug mee op.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de kalkoenrollade met de rest van de gesmolten boter en braad hem 25 minuten in de oven. Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en braad nog 15 minuten verder, zet ook de appeltjes in de oven en bak samen verder op 160°C tot de kalkoen mooi goudbruin is. Laat de kalkoenrollade 15 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je 'm aansnijdt. Serveer met de appeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met herfstvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!