Recept

Kalkoenrollade met groenekool, granaatappel en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het ontbijtspek geeft niet enkel een extra smaakje, het houdt de rollade ook lekker sappig!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de groenekool, verwijder de harde kern en snij de blaadjes fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de amandelen grof.

  2. 2

    Verhit 10 gram boter in een braadpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de groenekool, de takjes tijm en de laurier toe en laat even stoven. Haal het laurierblaadje eruit. Meng de groenekool met de mascarpone, de amandelen en de granaatappelpitten. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de kalkoenfilet half door zodat hij platter en groter is. Leg er vershoudfolie op en gebruik een vleeshamer of deegrol om het vlees nog platter te maken. Zo kun je de rollade makkelijker oprollen.

  4. 4

    Bestrijk de kalkoenfilet met de vulling van groenekool. Rol het vlees op en omwikkel het met het ontbijtspek. Strooi er de Provençaalse kruiden overheen.

  5. 5

    Bestrijk een ovenschotel met de rest van de boter en leg er de rollade in. Bak de rollade 40 minuten in de oven. Bedruip af en toe met het braadvocht.

  6. 6

    Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng meteen met de geraspte citroenschil en een beetje extra vierge olijfolie. Serveer de rollade met de pasta. Ook lekker met spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met groenekool, granaatappel en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!