Recept

Kalkoenrollade met gegrilde paprika’s en tagliatelle

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Schaaf dunne schilfers van de provolone. Snij de kalkoenfilet open zodat je 'm kunt vullen. Kruid de binnenkant met peper en zout en beleg met de gegrilde paprika’s, de schilfers kaas en een handvol basilicumblaadjes. Bind de kalkoenfilet dicht met keukentouw. Kruid rondom rond met kippenkruiden. Bak de kalkoenfilet in olijfolie in een braadpan en leg 'm dan in een ovenschaal. Overgiet met een scheut olijfolie en zet 40 minuten in de oven (de kerntemperatuur moet 70°C zijn).

  2. 2

    Maak intussen de tomatensaus. Pel en snipper de ui, pel en plet de knoflook. Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Smelt een eetlepel boter en bak op een zacht vuur de ui gaar. Voeg de knoflook toe en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met een scheutje water, tijm, suiker en chilivlokken en laat 20 minuten stoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst enkele klontjes boter toe.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en meng onder de tomatensaus. Snij het vlees in dikke plakken en serveer op de pasta. Werk af met parmezaan en basilicum. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met gegrilde paprika’s en tagliatelle

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!