Recept

Gevulde kalkoenrollade met kastanjes en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190° C. Bak voor de vulling de ui, knoflook en spekjes in wat boter. Voeg brood, cayennepeper, kastanjes, peerblokjes en pistaches toe. Kruid met peper en zout, meng er het losgeklopte ei door en laat afkoelen.

  2. 2

    Leg de kalkoenfilet op een snijplank, snij in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van de vulling over, rol op en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Bestrijk de kalkoenrollade met de gesmolten boter en braad 'm 25 minuten.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur tot 160° C. Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en braad nog 15 minuten verder tot de kalkoen mooi goudbruin is.

  4. 4

    Neem de rollade uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Fruit voor de saus de ui 8 min. in de boter, op een middelhoog vuur. Bestrooi met bloem en roer los. Blus met cognac en bouillon en blijf roeren om klonters tegen te gaan. Voeg de perensiroop en room toe en kruid met peper en zout. Zeef de saus.

  5. 5

    Snij de rollade in plakken. Serveer met de saus, de rest van de vulling en gestoofde peertjes.

Lekker met peertjes & kastanje-knolselderpuree
  1. 1

    Schil 8 stoofpeertjes, maar laat het steeltje eraan. Breng 500 ml rode wijn aan de kook met 80 g suiker, 3 kruidnagels, 6 jeneverbessen, 1 kaneelstokje en 200 ml water. Leg er de peertjes in en zet het vuur zachter zodra het kookpunt opnieuw bereikt is. Laat zachtjes 45 minuten stoven. Maak intussen 500 g knolselder schoon en snij in blokjes. Kook ze in 25 minuten gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en mix met 200 g kastanjepuree uit blik, 50 g boter en 2 el room tot een romige crème. Kruid met wat peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalkoenrollade met kastanjes en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!