Meest recente artikelen

Hoe maak je een rollade?

Tover in een mum van tijd een feestelijke maaltijd op tafel!

Hoe maak je een rollade? Artikel

Een lekker mals stukje vlees smaakt sowieso al, maar soms mag het weleens iets anders zijn. Een rollade, bijvoorbeeld! Het ziet er ingewikkeld uit om te maken, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeiijk. Zo doe je het!

Een rollade kun je van alle soorten vlees maken: rund, varken, kalf, kalkoen … Noem maar op! Je kunt ook twee soorten combineren, maar dan is het wel belangrijk dat het vlees dat het snelste gaart, aan de binnenkant van de rollade zit.

Een rollade maken doe je zo

  1. Neem een scherp mes en een dik stuk vlees.
  2. Laat het vlees een halfuur op kamertemperatuur komen en snij het daarna open: eerst bovenaan langs rechts, dan in het midden langs links. Zo krijg je een langwerpig stuk vlees.
  3. Kruid het vlees met peper en zout.
  4. Leg er je favoriete vulling op. Lekkere vullingen voor in je rollade vind je hier.
  5. Rol de rollade terug dicht en bind het vlees op met keukentouw. Klaar!

En dan: braden maar

Eens je rollade gevormd is, kun je het vlees gaan bereiden. Je kunt het braden in de pan of in de oven garen. Om te weten of je rollade klaar is, kun je even kijken met een vleesthermometer of de temperatuur van de kern zo'n 70°C bedraagt. Heb je geen vleesthermometer in huis? Prik dan met een vork in het vlees en kijk of het vocht dat eruit komt helder is. Als het roze is, moet het vlees nog even verder garen.

Ga alvast aan de slag met deze recepten

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen