Kalkoenrollade met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenrollade met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een waar succesrecept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn.

    Snij de ui in partjes.

    Hak 2 knoflookteentjes fijn.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Laat de spinazieblaadjes slinken in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Druk de groente nog eens extra goed uit. Hak ze grof.

  3. 3

    Fruit de sjalot in de boter. Doe er de knoflook en de spinazie bij. Schep goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Snij het gebraad horizontaal in maar net niet doormidden. Klap het open op het werkvlak. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk met de mosterd. Schep op een helft de spinazie. Klap opnieuw dicht en bind stevig op met keukentouw.

  5. 5

    Braad de rollade rondom aan in de hete olie. Leg ze in een grote braadslee met de uipartjes en de laurier. Schenk er de gevogeltefond bij. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven.

    Laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u ze in plakken snijdt.

  6. 6

    Zeef het braadvocht, druk de ui goed uit. Laat de saus wat inkoken op een hevig vuur, of bind ze met een lepeltje maïszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje fijn.

    Snij de ui in partjes.

    Hak 2 knoflookteentjes fijn.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Laat de spinazieblaadjes slinken in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Druk de groente nog eens extra goed uit. Hak ze grof.

  3. 3

    Fruit de sjalot in de boter. Doe er de knoflook en de spinazie bij. Schep goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Snij het gebraad horizontaal in maar net niet doormidden. Klap het open op het werkvlak. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk met de mosterd. Schep op een helft de spinazie. Klap opnieuw dicht en bind stevig op met keukentouw.

  5. 5

    Braad de rollade rondom aan in de hete olie. Leg ze in een grote braadslee met de uipartjes en de laurier. Schenk er de gevogeltefond bij. Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven.

    Laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u ze in plakken snijdt.

  6. 6

    Zeef het braadvocht, druk de ui goed uit. Laat de saus wat inkoken op een hevig vuur, of bind ze met een lepeltje maïszetmeel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.