Kalkoenrollade met cranberry's, notenvulling en cranberryrelish
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenrollade met cranberry's, notenvulling en cranberryrelish

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele kalkoenrollade

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vulling. Bak de ui, de knoflook en de pancettablokjes in wat boter. Voeg er brood, cayennepeper, salie, cranberry’s en pistachenootjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er het losgeklopte ei door en zet koel weg.

  2. 2

    Leg het kalkoengebraad op een snijplank, snij het in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van de vulling over en rol op. De rest van de vulling bewaar je in een kommetje apart. Leg de plakjes pancetta op de bovenkant van de rollade en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de kalkoenrollade met gesmolten boter en braad hem 25 minuten. Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en bak nog 15 minuten verder op 160°C, tot de kalkoen mooi goudbruin is. Laat de rollade 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en maak ondertussen de saus.

  4. 4

    Fruit, voor de saus, de ui in de boter. Bestrooi met de bloem en roer los. Blus met de cognac en de bouillon, blijf roeren zodat er geen klonters ontstaan. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.

  5. 5

    Hak, voor de relish, de cranberry’s grof. Breng ze met het sap en de schil van de sinaasappel aan de kook.Voeg de suiker, gember, kaneel en kruidnagels toe. Zet het vuur zachter en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur, roer er de port door. Doe in een kommetje, dek af met huishoudfolie en zet koel weg.Verwijder voor het serveren de kaneelstok en de kruidnagels.

  6. 6

    Serveer het vlees met de saus en geef de relish er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vulling. Bak de ui, de knoflook en de pancettablokjes in wat boter. Voeg er brood, cayennepeper, salie, cranberry’s en pistachenootjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er het losgeklopte ei door en zet koel weg.

  2. 2

    Leg het kalkoengebraad op een snijplank, snij het in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van de vulling over en rol op. De rest van de vulling bewaar je in een kommetje apart. Leg de plakjes pancetta op de bovenkant van de rollade en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de kalkoenrollade met gesmolten boter en braad hem 25 minuten. Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en bak nog 15 minuten verder op 160°C, tot de kalkoen mooi goudbruin is. Laat de rollade 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en maak ondertussen de saus.

  4. 4

    Fruit, voor de saus, de ui in de boter. Bestrooi met de bloem en roer los. Blus met de cognac en de bouillon, blijf roeren zodat er geen klonters ontstaan. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.

  5. 5

    Hak, voor de relish, de cranberry’s grof. Breng ze met het sap en de schil van de sinaasappel aan de kook.Voeg de suiker, gember, kaneel en kruidnagels toe. Zet het vuur zachter en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur, roer er de port door. Doe in een kommetje, dek af met huishoudfolie en zet koel weg.Verwijder voor het serveren de kaneelstok en de kruidnagels.

  6. 6

    Serveer het vlees met de saus en geef de relish er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.