Recept

Kalkoenrollade met marsala en pommes duchesse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een feestelijk gerechtje dat prachtig presenteert.

bereiding
 1. 1

  Pel en snipper 1 ui en de knoflook. Snij de champignons in fijne blokjes. Stoof de ui, knoflook en champignons gaar in een scheut olijfolie, kruid met 1 takje tijm, peper en zout. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de gerookte spekblokjes krokant. Meng de notenrambolkaas met de gebakken champignons, ui en spekblokjes.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilet open, kruid met peper en zout, bestrijk met de notenrambolmengeling, rol op en bind vast met keukentouw. Verhit een scheut olijfolie en bak de kalkoenrollade rondom rond bruin. Leg in een ovenschaal, beleg met enkele klontjes boter en laat 45 minuten garen in de oven. Zet de laatste 10 à 15 minuten de pommes duchesse mee in de oven.

 3. 3

  Pel intussen de andere ui en snij in fijne reepjes. Snij de gedroogde vijgen in kwartjes. Stoof de ui gaar in boter, blus met de marsalawijn en de kalfsfond. Voeg de vijgen, 1 takje tijm en het laurierblad toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout.

 4. 4

  Spoel de wortelen en stoom of kook ze beetgaar in gezouten water. Stoof ze aan in een klont boter en kruid met verse tijm, peper en zout.

 5. 5

  Schik de kalkoenrollade met de wortelen op een bord en serveer de marsalasaus en de pommes duchesse er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met marsala en pommes duchesse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!