12x zalm op de grill

Lekker visje op de rooster

  • Deel dit artikel:
12x zalm op de grill Receptenset

Een gezond visje bereiden op een gezonde manier: de grillpan is in dit geval je beste vriend! Je gebruikt weinig tot geen extra vet en behoudt de pure smaak van je vis. Bovendien gaat het ook snel: redenen genoeg om eens vaker een stukje zalm op de grill te leggen.

Waar moet je op letten?

Liever meteen naar de recepten?

  • Gebruik je een gietijzeren grillpan, laat die dan goed heet worden zodat de vis straks meteen dichtschroeit en niet aanbrandt. Een grillpan met antiaanbaklaag kan geen hoge temperaturen aan, maar daar is het de antiaanbaklaag die ervoor zal zorgen dat je vis niet aan de pan blijft plakken.
  • Bestrijk de zalm met een klein beetje olie. Niet de grillpan invetten: bij het verwarmen wordt de olie dan te warm en gaat ze walmen.
  • Gebruik je zalm met vel, bak ‘m dan eerst een minuutje of twee op de velkant (zo loop je straks minder kans dat je filet breekt). Voor een spiesje kun je best twee stokjes gebruiken zodat de blokjes vis niet gaan ronddraaien: ook dit vergemakkelijkt het omdraaien.
  • Dan is het kiezen: ruitjes of streepjes? Wil je een mooi ruitjesmotief in je zalm krijgen, draai ‘m dan een kwartslag en laat nog een minuutje of twee bakken. Is een streepje ook goed, laat ‘m dan gewoon liggen en laat nog een minuutje of twee verder bakken. Hoe lang de zalm precies moet bakken, is afhankelijk van de dikte. Iets te weinig gebakken vinden wij minder erg dan te lang gebakken en droog.
  • Draai de vis om en doe hetzelfde aan deze kant.

grillpan BEKA Libelle Lekker Shop

Lees ook…

Zalm met broccoli en nootjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalm met broccoli en nootjes

Slaatje met zalm en witloof
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Slaatje met zalm en witloof

Zalmbrochette met citroen en dille
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zalmbrochette met citroen en dille

Lauwe bietensalade met gegrilde zalm en haloumi
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lauwe bietensalade met gegrilde zalm en haloumi

Salade niçoise met gegrilde zalm
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Salade niçoise met gegrilde zalm

Gemarineerde en gegrilde zalm
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gemarineerde en gegrilde zalm

Zalmspiesjes met chorizo en artisjok
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalmspiesjes met chorizo en artisjok

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gegrilde zalm met snijbiet, venusschelpjes en rode quinoa

Zalm-scampi-spiesje met pompelmoessalade
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalm-scampi-spiesje met pompelmoessalade

Gegrilde zalm met komkommer-quinoasalade
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gegrilde zalm met komkommer-quinoasalade

Spiesjes van zalm
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spiesjes van zalm

Koolraap-aardappelpuree met gegrilde zalm, zeekraal en dillesaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Koolraap-aardappelpuree met gegrilde zalm, zeekraal en dillesaus

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.