Desserts in de grillpan: dit wil je proberen!
Verrassend simpel
Je grillpan enkel gebruiken voor vlees, vis en groentjes? Zonde! Wist je dat je er ook verrassend makkelijk desserts in de grillpan kunt maken? Van fruit tot wentelteefjes: dit wil je proberen.
Onze grillpan is zo'n keukenheld die we voor van alles bovenhalen. Gesmolten kaas, geroosterde groentjes, gegrilde zalm en lekkere hapjes. Maar daar stopt het niet. Ook voor zoete nagerechtjes is deze pan uitermate geschikt. Het is makkelijker dan je denkt, en perfect voor die plotse trek. Kortom: haal je grillpan wat vaker uit de kast. Want wie zegt dat een dessertje altijd uit de oven moet komen?
Hoe maak je desserts in de grillpan?
De formule die altijd werkt:
fruit + een smeuïg of romig element + een beetje crunch
- Bijvoorbeeld: warm, gegrild fruit gecombineerd met een fris of romig element, en afgewerkt met iets crunchy, voor textuur.
- Voor volwassenen kan er ook een scheutje alcohol bij, zolang het subtiel blijft. Variatie troef!
De enige regel die geldt, is: alles wat je op de barbecue kunt klaarmaken, lukt ook in je grillpan. Zo kun je het hele jaar door experimenteren, ongeacht het weer.
Lees ook…
- 24 desserten met mascarpone
- Dessert in een glaasje: de 40 mooiste nagerechten
- 32 feestelijke desserten voor kerst
- De lekkerste desserten op grootmoeders wijze
- 50 desserten uit de diepvries
Toetjes in de grillpan: 8 heerlijke desserts
Helemaal om voor deze gegrilde dessertjes? Dan wil je de recepten vast bewaren! Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.