Gegrilde zalm met komkommer-quinoasalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde zalm met komkommer-quinoasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zomers

bereiding
  1. 1

    Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de lente-uien fijn en de komkommer in stukjes.

  3. 3

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit de sjalot, de knoflook en de gember glazig. Laat een beetje karamelliseren. Meng met de quinoa en doe de overige ingrediënten erbij.

  4. 4

    Kruid de zalm met peper en zout. Gril de zalm 3 minuten op de velkant, leg ‘m daarna aan de zijkant van de barbecue (boven minder hete kolen). Zet het deksel op de barbecue (of zet een kookpot omgekeerd over de zalm) en laat zo nog 3 minuten verder garen.

  5. 5

    Serveer de zalm met quinoasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de lente-uien fijn en de komkommer in stukjes.

  3. 3

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit de sjalot, de knoflook en de gember glazig. Laat een beetje karamelliseren. Meng met de quinoa en doe de overige ingrediënten erbij.

  4. 4

    Kruid de zalm met peper en zout. Gril de zalm 3 minuten op de velkant, leg ‘m daarna aan de zijkant van de barbecue (boven minder hete kolen). Zet het deksel op de barbecue (of zet een kookpot omgekeerd over de zalm) en laat zo nog 3 minuten verder garen.

  5. 5

    Serveer de zalm met quinoasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.