Recept

Zalmbrochette met citroen en dille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Borstel de aardappelen goed schoon met een borsteltje of schuursponsje, onder stromend water. Snij ze in stukken en stoom of kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen. 

  2. 2

    Verwijder de schil en pit van de avocado en plet het vruchtvlees met een vork, meng de mosterd erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

  3. 3

    Snij de komkommer in stukjes, pel en snipper de rode ui, hak de dille fijn. Meng in een grote kom de aardappelen met de geplette avocado, komkommer, rode ui en dille. Zet in de koel- kast tot gebruik. 

  4. 4

    Snij de citroen in plakken. Snij de zalm in hapklare blokjes en rijg ze, met de plakken citroen, op spiesjes. Gebruik 2 spiesjes per brochette, zo kun je ze straks makkelijker draaien. Bestrijk met olijfolie en kruid met gesnip- perde dille en venkelzaad. Gril de zalm 2 à 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met wat extra dille en venkelzaad. 

  5. 5

    Serveer de zalmspiesjes met aardappelsalade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmbrochette met citroen en dille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!