Recept

Zalm-scampi-spiesje met pompelmoessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zomer op een stokje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, snij ze in partjes en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper, zout en rozemarijn en bak ze 40 minuten gaar en goudbruin in de voorverwa

  2. 2

    Pel de scampi’s – laat het staartje eraan – en maak ze schoon. Mix de dille, dragon, munt en bladpeterselie samen met 100 ml olijfolie tot een gladde, groene olie. Kruid met peper en zout en zet even koel.

  3. 3

    Schil de pompoelmoes à vif en vang het sap op. Maak een vinaigrette van het pompelmoessap met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de venkel in flinterdunne plakjes en laat ‘m hierin 15 minuten marineren zodat hij iets zachter wordt.

  4. 4

    Spoel de sla en zwier droog. Pel en snipper de lente-ui. Meng de pompelmoes, de venkel en de lente-ui met de sla. Besprenkel eventueel met wat resterende vinaigrette en verdeel er nog wat groene kruiden over.

  5. 5

    Spoel de citroen en snij in flinterdunne plakjes. Prik afwisselend een scampi, een stukje zalm en een plakje citroen op een spiesje. Kruid met peper en zout, besprenkel met wat olijfolie en gril de spiesjes kort aan beide kanten tot ze gaar zijn. Serveer met de aardappelen en de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-scampi-spiesje met pompelmoessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!