Meest recente artikelen

Lekker: dessert op de barbecue

Lekker zoet!

Lekker: dessert op de barbecue Artikel

BBQ gepland? Waarom ook je dessert niet op de barbecue bereiden? Makkelijk, lekker en de ideale afsluiter van jouw gezellige avond!

Marshmallows

Ga de Amerikaanse toer op en rooster eens marshmallows boven het vuur. Prik enkele spekjes op een prikker en hou ze een tiental centimeter boven de warmtebron. Blijf draaien, zodat de marshmallow gelijk opwarmt. Als ze rondom een licht bruin kleurtje krijgen, zijn ze klaar om op te eten! Of gebruikt een zoethoutstokje in plaats van een prikker, en wissel de marshmallows af met abrikozen en aardbeien.

Ook heerlijk zijn s'mores. Je maakt ze makkelijk door een plakje chocolade op een biscuitkoekje te leggen, hier bovenop een marshmallow te plaatsen en daarop weer een biscuitkoekje te plaatsen. Leg de s'mores in een aluminium bakje en leg dit op de BBQ. Draai ze af en toe rond. De lekkernij is klaar wanneer de marshmallow binnenin mooi gesmolten is.

Fruit smullen

Leg je fruit eens op de rooster en zorg zo voor een verrassend dessert. Gebruik bijvoorbeeld een banaan (in de schil), ananas, perziken,… Geflambeerd of met een bolletje ijs erbij, altijd top! Je kan ook stukjes fruit op een spiesje prikken en op de barbecue grillen. Een goed gevulde fruitpapillot is ook ideaal als dessert. Bestrijk ze met wat honing of citroensap voor een extra lekkere smaak. Hier leer je hoe je zo'n papillot juist vouwt.

Popcorn

Popcorn maken op de BBQ? Dat is superlekker en heel erg makkelijk! Meng maïskorrels met lekkere kruiden en een beetje olie, verpak ze losjes in aluminiumfolie, leg ze op de grill en wachten maar!

Moelleux

Eéntje voor de chocoladeliefhebbers: een heerlijk smeuïge moelleux met kersen gemaakt op de barbecue. Niet moeilijk, wel superlekker!

Meer BBQ inspiratie

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen