Recept

Gegrilde peertjes met lavendel en ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim Ballieu: "Gegrilde peertjes, gemarineerd in een zoete siroop met lavendel en kardemom, en daarbij uiteraard een goed bolletje ijs. Je associeert barbecue misschien niet meteen met desserts, maar wacht tot je dit geproefd hebt."

bereiding
  1. 1

    Doe de wijn in een pannetje. Doe er het opengesneden vanillestokje bij, de kardemompeulen en de lavendelbloemetjes. Verwarm op de barbecue (of op het vuur) tot net onder het kookpunt. Voeg suiker toe naar smaak, dit laat de peren ook mooi karamelliseren.

  2. 2

    Schil de peertjes en snij ze in parten. Doe ze in de wijn en laat enkele minuten pocheren - niet té lang, ze mogen niet uit elkaar vallen.

  3. 3

    Bak de peertjes kort op de grill zodat ze een krokant korstje krijgen (als je de barbecue niet wilt aansteken: in een hete grillpan kan dit ook).

  4. 4

    Serveer per persoon drie partjes peer in een bord en lepel er wat van de siroop over. Werk af met een bolletje ijs en geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!