Meest recente artikelen

7 tips om je lijn te behouden tijdens de feestdagen

  • Deel dit artikel:
7 tips om je lijn te behouden tijdens de feestdagen Artikel

Van het kerstdiner naar het nieuwjaarsfeestje: tijdens de feesten is het niet allemaal 'light' wat er op je bord verschijnt. Hoe kan je dan toch een beetje op je lijn letten?

1 – Alcohol telt ook mee

Denk je dat je tijdens het kerstdiner maar 500 calorieën hebt gegeten? Dat was buiten het aperitief en de wijnen gerekend… Ja, alcohol bevat meer calorieën dan suiker! Natuurlijk mag je gerust een glaasje drinken, maar opteer dan liefst voor een glas champagne (120 calorieën) of een glas rode wijn (150 calorieën).

2 – Breng je eigen dessert mee

Kan je de beroemde slagroomtaart van tante An niet weerstaan? Wees voorbereid en stel voor dat jij voor het dessert zorgt of breng het mee als traktatie. Er zijn talloze lichte desserts die wel in een dieet passen of die lichter zijn dan brownies en kerstbuches!

3 – Feest niet met een lege maag

Met een gevulde maag kan je de verleiding gemakkelijker weerstaan. Ga dus nooit met een lege maag naar een feestje. Anders heb je al een volle maag na de eerste aperitiefhapjes! Drink bijvoorbeeld een kom soep of eet een lichte maaltijd zoals een salade of een boterham voor je naar het feest vertrekt. Drink tussendoor veel water.

4 – Neem de tijd om te sporten

Niemand is veilig voor de overdaad aan calorieën tijdens de feestdagen. En twee weken lang al dat lekkers weigeren is frustrerend. Zorg er dus voor dat je tussendoor wat gaat sporten. Focus je op cardio-oefeningen om alle gifstoffen uit je lichaam weg te sporten.

5 – Zoek een partner in crime

Met twee sta je sterker! Zoek een vriendin of familielid die, net als jij, ook tijdens de feestdagen op haar lijn wil letten. Zo kan je met zijn tweeën opletten op wat je eet.

6 – Zondigen is toegestaan

Een strikt dieet tijdens de feestdagen zet een domper op je plezier. Zorg ervoor dat je geniet van het eten en het gezelschap en weiger niet elke maaltijd die ze jou voorschotelen. Je hoeft jezelf echt niet te kwellen! Dit is het moment dat zondigen is toegestaan, maar eet met mate.

7 – Let op de porties 

Wil je van alle gerechten proeven? Waarom niet! Maar verlies de grootte van je porties niet uit het oog. Hou het bij één bord en kauw je eten zorgvuldig. Eet niet te snel en neem je tijd, want pas na 20 minuten krijg je een verzadigd gevoel.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen