Chocoladeganache
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladeganache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert dat wegsmelt op je tong

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook met de room en het gespleten vanillestokje. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Schenk er al kloppend de warme melk bij. Giet alles weer in de pan en laat al roerend zachtjes indikken. De massa mag niet koken!

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme crème. Roer af en toe goed om, tot de crème lauw is.

  4. 4

    Verdeel de crème over glaasjes en laat afkoelen. Werk tot slot af met een dotje zure room of opgeklopte slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook met de room en het gespleten vanillestokje. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Schenk er al kloppend de warme melk bij. Giet alles weer in de pan en laat al roerend zachtjes indikken. De massa mag niet koken!

  3. 3

    Haal de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme crème. Roer af en toe goed om, tot de crème lauw is.

  4. 4

    Verdeel de crème over glaasjes en laat afkoelen. Werk tot slot af met een dotje zure room of opgeklopte slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.