Meest recente artikelen

Zo organiseer je de perfecte picknickbrunch

De leukste recepten en mooiste decoratie

Zo organiseer je de perfecte picknickbrunch Artikel

Brunchen is helemaal hip en niets zo leuk als een picknick met vriendinnen als het zonnetje schijnt. Een picknickbrunch is het beste van twee werelden. Wij geven je graag wat inspiratie over welke snacks je kan voorzien en hoe je je picknick Pinterest-perfect kan maken.

Hapjes

Het is altijd leuk om uit heel wat verschillende snacks te kunnen kiezen op een picknick. Maak samen met je vriendinnen verschillende snacks of spreek af dat iedereen iets meebrengt. Het eenvoudigste is om koude hapjes te voorzien, maar als je de picknickbrunch in je eigen tuin organiseert kun je ook enkele warme hapjes maken. Denk bijvoorbeeld aan minihamburgers of warme bagels.

Presenteer je hapjes mooi op schalen, in bokalen of in kommetjes. Ook leuk: doe een servetje met een lintje rond dingen zoals koekjes en boterhammen.

Op onderstaand Pinterest bord vind je heel wat inspiratie voor de leukste en lekkerste snacks. Enkele klassiekers zijn kleine broodjes, wraps en pastasalades. Wil je wat creatiever uit de hoek komen? Probeer dan eens een salad in a jar of meloenpizza.

Drankjes

Ook drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Fan van bubbels bij je brunch? Probeer dan zeker een een prosecco cocktail. Lekkere alcoholvrije opties zijn zelfgemaakte limonade of icetea, ijskoffie en infused water.

Voorzie voor iedereen een leuke drinkbeker, gekleurde kartonnen rietjes en doe je drankje in een limonadetap. Super handig en het ziet er erg leuk uit!

Decoratie

Je kunt gaan voor een uitgebreide outdoor brunch of een simpele picknick met brunch gerechtjes. Er zijn geen regels! Je kunt een picknickbrunch zowel in je eigen tuin als in een park of op het strand organiseren. Kies een leuke, rustige locatie en maak het gezellig. Je hoeft het niet te ingewikkeld te maken. Enkele leuke servetten, kleurrijke rietjes, dekentjes en kussentjes doen al veel. Wil je liever niet op een deken zitten? Plaats dan enkele paletten naast elkaar om een tafeltje of zitbankje te maken.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen