Meest recente artikelen

Allergieën en intoleranties

 • Deel dit artikel:
Allergieën en intoleranties Artikel

Een lekker blokje kaas of een bakje pinda’s; hele gewone hapjes op een feestje, maar uit den boze voor mensen met een voedselallergie.

 • Veel mensen met een voedselallergie zijn allergisch voor koemelk, kippeneiwit, pinda’s of noten. Het beste wat je ertegen kan doen is gewoon proberen deze pure producten te vermijden, maar ook producten waarin ze zijn verwerkt. Helaas is dit niet altijd even makkelijk omdat bijvoorbeeld noten vaak verwerkt zijn in koekjes en kant-en-klaar producten.
  Tip: Een goed alternatief voor koemelkproducten is soja.  En ook koosjer producten bevatten geen koemelk.
 • Een lactose intolerantie verschilt van een koemelkallergie. Lactosekomt in alle melkproducten voor en kan bij lactose intoleratie niet worden opgenomen door je lichaam . In België komt dit weinig voor, maar meer dan de helft van de mensen uit Azië heeft er last van.
  Tip: Pastinaaksoep  of Rijstpap zonder lactose
 • Coeliakie is een intolerantie voor gluten waar ongeveer 1% van de mensen last van heeft. En 2 op de 3 nieuwe gevallen wordt ontdekt bij volwassenen. Mensen met coeliakie krijgen een streng glutenvrijdieet, maar dan verdwijnen vaak wel alle klachten.
  Tip: Glutenvrije flensjes met gehakt of chocoladetaart zonder bloem
 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.