Recept

Kikkererwtenpizza met rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk glutenvrij.

bereiding
  1. 1

    Meng de kikkererwtenbloem met het water, peper, zout en een snuifje oregano. Zet een bakplaat in de oven op 200°C en laat ze even opwarmen.

  2. 2

    Haal ze uit de oven, bestrijk met 2 el olijfolie (per pizza), doe hier het deeg op en wrijf met een lepel open tot een dunne cirkel. Zet onmiddellijk terug in de oven en laat 15 minuten bakken of tot het deeg goudbruin is.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Haal de bodem uit de oven en bestrijk met enkele eetlepels passata, beleg met mozzarella, Italiaanse ham, pecorino, rode ui en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

  4. 4

    Zet 10 à 15 minuten terug in de oven. Beleg met rucola en basilicum voor het serveren. Maak de andere 3 pizza's op dezelfde manier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwtenpizza met rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!