Meest recente artikelen

Allergisch? Deze pannenkoeken mag je eten!

Slim

  • Deel dit artikel:
Allergisch? Deze pannenkoeken mag je eten! Artikel

Hou jij ook zoveel van pannenkoeken, maar mag je geen ei, gluten of lactose eten? Wij weten raad: met een paar aanpassingen in het basisrecept, kan het toch!

Zonder ei

Eieren kan je perfect vervangen door geplette banaan. Je pannenkoeken zullen iets minder luchtig zijn, maar de smaak is ongeëvenaard!

Zonder gluten

Dit is een makkelijke: maak gebruik van glutenvrije bloem (zoals maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe.

Zonder lactose

Ook hier zijn er genoeg opties. Vervang de koemelk door sojamelk , rijstmelk, amandelmelk,… Denk er wel aan om olie te gebruiken in plaats van boter om te bakken.

Zonder suiker

Simpel: laat gewoon de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wel wat lichter van kleur, maar who cares? Zoetebek? Dan kun je de suiker eventueel wel vervangen door een zoetstof naar keuze.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen