Meest recente artikelen

Tips voor een geslaagde cake

  • Deel dit artikel:
Tips voor een geslaagde cake Artikel

De basis van elke cake is een beslag van bloem, suiker, eieren en boter. Zorgvuldig afwegen is de boodschap, want de verhouding tussen de verschillende ingrediënten luistert nauw. Let ook op de juiste baktemperatuur en timing!

Extra tips

  • Hoe fijner de bloem, hoe beter het deeg rijst.
  • Zeef de bloem altijd.
  • Vervang een gedeelte van de bloem door aardappelzetmeel voor een extra luchtig resultaat.
  • Vervang de suiker gedeeltelijk door honing.
  • Werk altijd met boter op kamertemperatuur. Met koude boter kun je het beslag moeilijk glad krijgen en loop je meer kans op schiften.

Waar ging het fout?

  • Het gebak is erg droog en niet luchtig genoeg: er zitten te weinig eieren in.
  • De cake valt uit elkaar: er zit te weinig bloem in het beslag.
  • De cake is te droog: er zit te weinig boter in het beslag.
  • De cake valt als een blok op je maag: je hebt te veel boter gebruikt in het beslag.
  • De cake zakt in tijdens het bakken: de oven is te vlug opengemaakt. Open de ovendeur nooit tijdens het eerste halfuur.

 

>> 10 overheerlijke cakes

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.