Meest recente artikelen

Ken je klassiekers: kinderfavorieten

Topgerechtjes voor kinderen!

Ken je klassiekers: kinderfavorieten Artikel

Ook onder de kinderfavorieten zijn er enkele klassiekers. Van deze receptjes worden je kindjes ongetwijfeld blij!

Pasta

Spaghetti en andere pasta zijn een echte familiefavoriet. Wil je je kind gezond doen eten? Pastasaus is ideaal om wat groentjes en vitaminen in te verstoppen. Voeg bijvoorbeeld gestoomde groenten toe aan je tomatensaus. Is zoon- of dochterlief een moeilijke eter? Door de groenten eerst te pureren kun je ze nog beter verstoppen. Ook proteïnen kun je makkelijk toevoegen aan je saus. Denk aan stukjes kip of tofu.

Op een stokje  Stokjes zijn aantrekkelijk voor kinderen. Maak en brochette van kip en groentjes. Kies vooral voor groenten met felle kleuren. Denk aan tomaatjes, komkommer, courgette, pepers, stukjes mozzarella. Een goede manier om te weten welke groentjes zullen werken, is de groenten te gebruiken die ze graag op hun pizza eten.
Balletjes  Kinderen eten over het algemeen graag balletjes. Je kunt ze toevoegen aan broodjes, soepen, sauzen… Kook de balletjes in tomaten- of groentensaus om ze extra voedzaam te maken. Sprenkel er eventueel wat kaas overheen om ze nog aantrekkelijker te maken.
Worteltjes Groenten die vaak wél geliefd is bij kinderen zijn wortels. Stoof ze om ze extra zoet te maken en verwerk ze in sauzen, puree of serveer ze gewoon zo. Ook een rauwe wortel met dipsaus als snack is vaak geliefd.
Kunstwerkjes  Het kinderoog wil ook wat. De presentatie van een gerecht bepaalt vaak of ze het zullen lusten of niet. Maak een gezichtje met een worst, gebruik sprietjes wortel als haar, kortom: wees creatief. Het kost je wat meer moeite vooraf, maar hun bordje zal veel moeitelozer leeg zijn. Geen gezeur én die portie groentjes of fruit hebben ze weer gehad. Ook felle kleurtjes worden geapprecieerd. Lukt het toch niet meteen om je kind gezond te doen eten? De zaak is nog niet verloren. Kinderen moeten een nieuwe smaak namelijk 10 tot 15 keer proeven vooraleer ze het lusten. Blijven proberen dus!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen