Meest recente artikelen

Wat eten we vandaag?

Inspirerende ideeën voor elke dag opnieuw

Wat eten we vandaag? Artikel

Elke dag, in elk gezin, wordt dezelfde vraag gesteld: "wat eten we vandaag?"

Bespaar jezelf de zoektocht en de stress van op het allerlaatste moment naar de supermarkt te hollen. Plan op voorhand en stel een weekmenu op! Dat kan, als je ingelogd bent, supermakkelijk met je favoriete recepten van onze website of je volgt gewoon het weekmenu dat wij voor je maken.

Toegegeven: het vereist wat organisatie. Maar dat weegt niet op tegen de talloze voordelen: je hoeft maar één keer per week inkopen te doen, zo spaar je heel wat geld én tijd uit. Bij Libelle Lekker zet je trouwens de ingrediënten voor jouw weekmenu met één druk op de knop op je boodschappenlijst! Wees extra efficiënt en plan ook een restjesdag in zodat je de overschotjes niet hoeft weg te gooien.

En hou je af en toe eens van een afhaalmaaltijd of een etentje op restaurant? Geen nood, dan plan je die toch gewoon in…

Dankzij je weekmenu ben je bewuster met voeding bezig. Voordeel: meer afwisseling in wat je kookt; dus gezonder!

En omdat het niet altijd eenvoudig is om een menu op te stellen voor de hele week, helpen wij je graag met een kant-en-klaar weekmenu. Oók als je vegetarisch eet!

Tips voor weekmenu-starters

  • Probeer een vast schema aan te houden: dinsdag veggie-dag, vrijdag restjesdag, zaterdag restaurantdag, enzovoort.
  • Kies een vaste weekdag om al je aankopen te doen. Shoppen als je honger hebt, is geen goed idee.
  • Hou je aan je weekmenu! Er kan weleens iets onverwachts tussenkomen, maar het is niet de bedoeling dat je te pas en te onpas je weekmenu gaat verschuiven.
  • Planning is everything. Hou rekening met de hobby's van je kroost, je wekelijkse bezigheden en de agenda van je partner.
  • Kook af en toe eens wat grotere porties om in te vriezen. Op dagen dat je minder tijd hebt, hoef je enkel die portie uit de vriezer te halen.
  • Gebruik een menuplanner om je maaltijden op te plannen. Wij hebben er eentje die je gratis kunt downloaden.

gratis menuplanner

Gebrek aan inspiratie?

Laat je inspireren door ons Libelle Lekker weekmenu! Voor elke dag voorzien we een lekker recept, met vis of vlees óf veggie, en helemaal afgestemd op het seizoen. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Schrijf dan in op onze weekmenu nieuwsbrief en ontvang je weekmenu elke maandag gratis in je mailbox.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen