Recept

Scampi diabolique met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scampi diabolique is een echte klassieker in vele restaurants en wordt geserveerd met brood, rijst, puree of frietjes. Experimenteer met de pittigheid van het sausje en voeg gerust nog wat chilipeper of chilivlokken toe. De citroen en de verse kruiden geven een frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij hem heel fijn zonder de zaadjes. Schil de wor-tel en snij hem in heel fijne blokjes. Maak de paprika schoon en snij hem eveneens in fijne blokjes. Spoel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan.

  3. 3

    Stoof in dezelfde pan de sjalot, de knoflook, de chilipeper, de wortel en de paprika. Voeg de tomatenpuree, het kerriepoeder en het paprika-poeder toe en roerbak ze 1 minuut. Blus de pan met de witte wijn en de cognac (of whisky) en laat het vocht even inkoken. Voeg de tomatenblokjes, de ketchup en de room toe, laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit de friteuse op 180°C en bak de frietjes goudbruin en knapperig. Snij de citroen in plakjes. Serveer de scampi’s in de saus met de frietjes ernaast en werk het gerecht af met de citroen, de gefrituurde uitjes en de scheutjes van erwtjes of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi diabolique met frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!