Witloofrolletjes met gerookte zalm en ovenrösti
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer het witloof 10 minuten in lichtgezouten water en laat het goed uitlekken. Leg op elk stronkje witloof een takje dille en wikkel de stronkjes in gerookte zalm.
-
2
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en blus met de melk. Roer op een zacht vuur tot een gladde saus en meng er de geraspte kaas onder. Roer tot een gladde kaassaus en breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Lepel 1/3 van de kaassaus in een ovenschaal, leg er de witloofrolletjes bij en lepel de rest van de saus erover. Bestrooi met de extra geraspte kaas. Leg de ovenrösti op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak allebei 20 minuten in de oven en zorg dat de kaas een lekker krokant korstje heeft. Werk de witloofschotel af met plukjes dille en serveer hem met de rösti.