Steak met aardappel-wedges en een fris slaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak met aardappel-wedges en een fris slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een échte Belgische klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof. Schil de koolrabi en appel. Snij alles in fijne reepjes.

  2. 2

    Maak een vinaigrette met de mayonaise, een beetje room en het citroensap. Meng goed, en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Spoel de aardappelen en snij in partjes. Leg ze op een bakplaat, en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met boter. Voeg het kruidentuiltje toe en draai het vuur hoger. Blus de pan met de rode wijn. Laat tot 2/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot er ongeveer 300 ml saus overblijft.

  5. 5

    Bak de steak naar smaak in een grillpan. Laat even rusten onder aluminiumfolie, en snij vervolgens in schijfjes.

  6. 6

    Zeef de saus en schenk ze opnieuw in de pan. Roer er van het vuur af enkele blokjes ijskoude boter door tot een glanzend sausje. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Meng het slaatje met de dressing en de geroosterde pijnboompitten en serveer de steak met de rodewijnsaus en krokant gebakken aardappelpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof. Schil de koolrabi en appel. Snij alles in fijne reepjes.

  2. 2

    Maak een vinaigrette met de mayonaise, een beetje room en het citroensap. Meng goed, en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Spoel de aardappelen en snij in partjes. Leg ze op een bakplaat, en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met boter. Voeg het kruidentuiltje toe en draai het vuur hoger. Blus de pan met de rode wijn. Laat tot 2/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot er ongeveer 300 ml saus overblijft.

  5. 5

    Bak de steak naar smaak in een grillpan. Laat even rusten onder aluminiumfolie, en snij vervolgens in schijfjes.

  6. 6

    Zeef de saus en schenk ze opnieuw in de pan. Roer er van het vuur af enkele blokjes ijskoude boter door tot een glanzend sausje. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Meng het slaatje met de dressing en de geroosterde pijnboompitten en serveer de steak met de rodewijnsaus en krokant gebakken aardappelpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.