Recept

Blinde vinken met wedges van zoete aardappel en posteleinsalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Natalie: "Meng 200 gram zure room met veel verse kruiden, peper en zout voor een snel sausje."

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de blinde vinken. Schil de appel en rasp fijn. Meng het gehakt met de appel, de mosterd, de peterselie en het paneermeel tot een smeuïg geheel. Kruid met peper en zout. Rol 8 balletjes van het mengsel en duw ze tot worstjes. Rol elk worstje in een plakje pancetta. Maak eventueel vast met een prikkertje of keukentouw.

 2. 2

  Verhit boter in een ovenvaste pan en schroei de blinde vinken een beide kanten toe. Leg er enkele vlokjes boter op en gaar de blinde vinken 20 à 25 minuten in de oven.

 3. 3

  Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 20 minuten mee met de blinde vinken in de oven.

 4. 4

  Maak het slaatje. Klop een dressing van de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout. Spoel en droog de postelein. Maak de venkel schoon en snij met een mandoline in fijne plakjes. Boen de appel schoon en snij eveneens met de mandoline in fijne plakjes. Meng de postelein met de fijne venkel- en appelplakjes en lepel er de dressing over.

 5. 5

  Neem de blinde vinken en de zoeteaardappelwedges uit de oven. Serveer ze met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blinde vinken met wedges van zoete aardappel en posteleinsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!