Amandelgebakjes met honing en vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandelgebakjes met honing en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een keukenrobot de bloem met de suiker, het amandelpoeder en het hazelnotenpoeder. Voeg beetje bij beetje de koude boter toe tot je een kruimelige massa krijgt.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal. Doe er de helft van het kruimeldeeg in.

  3. 3

    Snij de vijgen in vieren. Verdeel ze over het deeg en lepel er de honing over. Meng de rest van het kruimeldeeg met de amandelschilfers. Strooi dit mengsel luchtig over de vijgen.

  4. 4

    Bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm en bestuif met poedersuiker. Snij in vierkantjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Serveer bij het vijgengebak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een keukenrobot de bloem met de suiker, het amandelpoeder en het hazelnotenpoeder. Voeg beetje bij beetje de koude boter toe tot je een kruimelige massa krijgt.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal. Doe er de helft van het kruimeldeeg in.

  3. 3

    Snij de vijgen in vieren. Verdeel ze over het deeg en lepel er de honing over. Meng de rest van het kruimeldeeg met de amandelschilfers. Strooi dit mengsel luchtig over de vijgen.

  4. 4

    Bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm en bestuif met poedersuiker. Snij in vierkantjes. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Serveer bij het vijgengebak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.