Vijgen met mozzarella en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vijgen met mozzarella en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze luxueuze hapjes bewijzen dat vijgen en spek een prima combinatie zijn!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de vijgen kruiselings in, maar niet helemaal door. Sprenkel enkele druppels balsamicoazijn in elke vijg.

  2. 2

    Snij de mozzarella in 4 gelijke stukken. Duw een stukje mozzarella in het midden van elke vijg.

  3. 3

    Wikkel een spekplakje rond het dikste deel van de vijg en leg de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en zout en bak de vijgen 12 à 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de vijgen uit de oven. Leg wat rucola op de bodem van 4 kleine bordjes en zet de gebakken vijgen erop. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de vijgen kruiselings in, maar niet helemaal door. Sprenkel enkele druppels balsamicoazijn in elke vijg.

  2. 2

    Snij de mozzarella in 4 gelijke stukken. Duw een stukje mozzarella in het midden van elke vijg.

  3. 3

    Wikkel een spekplakje rond het dikste deel van de vijg en leg de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en zout en bak de vijgen 12 à 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de vijgen uit de oven. Leg wat rucola op de bodem van 4 kleine bordjes en zet de gebakken vijgen erop. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.