Meest recente artikelen

10 non-alcoholische drankjes als basis voor je mocktails

Proosten met een mocktail!

10 non-alcoholische drankjes als basis voor je mocktails Artikel

De tijd dat je als alcoholvrij aperitief een veredeld vruchtensapje aangeboden kreeg, ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig zijn mocktails heuse kunstwerkjes, die qua smaak niet hoeven onder te doen voor klassieke cocktails.

Als basis voor een mocktail kun je kiezen uit verschillende alcoholvrije alternatieven. Met deze 10 heerlijke basisdrankjes wil je zeker eens een frisse mocktail maken:

Non-alcoholische spirits. Het gamma non-alcoholische spirits is de laatste jaren véél te groot geworden om hier op te lijsten. De meeste supermarkten hebben een ruim aanbod aan alcoholvrije gin, rum, vermout, tequila en zelfs whisky. Opgelet: ook voor non-alcoholische spirits moet je vaak diep in de buidel tasten.

Zelfgemaakte of gekochte fruitsappen. Kies steeds voor pure ongesuikerde sappen of voor een kant-en-klare mix van verschillende fruitsoorten.

• Gefermenteerde dranken zoals waterkefir en kombucha.

Concentraten op basis van gember.

(Fruit) siropen of grenadines. Je kunt kiezen voor klassieke grenadine, maar koop dan zeker de variant zonder toegevoegde suiker. De klassiekers zijn aardbei, ananas, mango of citroen, maar probeer zeker ook eens vlierbloesem, gember, granaatappel en kruidensiropen op basis van verbena.

Thee. De icetea maakt zijn comeback. Maak zelf icetea met jouw favoriete theemix. Ga je voor een klassieker als earl grey, jasmijn of gember-limoen of proef je liever van een fruitige thee of eentje op basis van citroengras of hibiscusbloemen?

Koude koffie. Dé cocktail van 2023 was de espresso martini, tijd voor de non-alcoholische variant in 2024.

Suikervrije limonades zoals gemberbier, tonic of limonades van een lokale producent.

Alcoholvrije fruitbieren. In tegenstelling tot gewone bieren kun je deze met ijs serveren.

Alcoholvrije (al dan niet) mousserende wijnen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen