Meest recente artikelen

Zo maak je vlierbloesemsiroop

Bewaar de lente

  • Deel dit artikel:
Zo maak je vlierbloesemsiroop Artikel

Eind mei, begin juni is de perfecte tijd om vlierbloesem te plukken. Maak er je eigen siroop van en verwerk de vlierbloesemsiroop in desserten, limonades, mocktails en cocktails.

Zo doe je het

  1. Schil enkele citroenen en snij ze in schijfjes. Leg afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen karaf. Giet er water op tot alles onderstaat. Laat een nacht trekken.
  2. Giet het mengsel door een zeef. Meet af hoeveel je hebt en doe er evenveel suiker bij. Breng kort aan de kook tot de suiker is opgelost. Schuim af.
  3. Giet in goed afsluitbare steriele potjes en bewaar! Hoe je potjes kunt steriliseren, lees je hier. 

Recepten met vlierbloesemsiroop

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Vlierbloesem gin

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pavlova

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ricottamousse met aardbeien

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lenteslaatje met vlierbloesemdressing

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kruidige mocktail met bloedsinaasappel

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Margarita met blauwe bessen

Restje vlierbloesemsiroop?

Heb je te veel siroop gemaakt? Ontdek wat je er nog allemaal mee kunt doen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen