Meest recente artikelen

Welke alcoholvrije vervangers voor sterke dranken bestaan er?

Van alcoholvrije gin tot rum

Welke alcoholvrije vervangers voor sterke dranken bestaan er? Artikel

Er bestaan tal van alcoholvrije vervangers voor gin. Maar zijn er ook alternatieven voor andere drankjes en kun je die gewoon een-op-een vervangen?

Die zijn er zeker! Een lekker alternatief voor rum is bijvoorbeeld Not Rum van Strykk, gemaakt van een combinatie van kruidnagel, eikenhout en grapefruit. Not Vodka van Strykk, een destillaat op basis van komkommer, koriander en appel, is dan weer een verfrissend alcoholvrij alternatief voor traditionele wodka.

Destilleren is het scheiden van stoffen, zodat je pure extracten overhoudt van bijvoorbeeld kruiden, specerijen, bessen, eikenschors of citrusschil. Met water distilleren is moeilijker dan met alcohol: je moet veel meer kruiden gebruiken om tot diezelfde smaakintensiteit te komen. De extracten die je overhoudt na destillatie ondergaan een proces van filteren, weken en mengen. Dit hele proces is heel arbeidsintensief, vandaar de vrij hoge prijs van deze dranken.

In alcohol zitten suikers. Alcoholvrije alternatieven voor gin, rum en wodka smaken nooit zoet omdat ze geen alcohol en dus ook geen suikers bevatten. Je kunt ze perfect een-op-een vervangen. Verras je vrienden eens met een non-alcoholische Dark 'n Stormy door aan alcoholvrije 'rum' gemberbier en limoensap toe te voegen. Let wel: de meeste van deze dranken zijn niet gemaakt om puur te drinken. Je mixt ze het best met tonic, soda, sap of een andere mixer.

Ga aan de slag met deze recepten met alcoholvrije vervangers

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen