Meest recente artikelen

Welke drankjes (en hoeveel) voorzie ik voor een feestje?

Tips voor een onvergetelijk feestje

Welke drankjes (en hoeveel) voorzie ik voor een feestje? Artikel

Organiseer je een feestje, maar weet je niet welke drankjes en hoeveel je moet voorzien? Geen nood! Wij klaren het voor je uit.

Het is niet altijd gemakkelijk om in te schatten hoeveel en welke drankjes je moet voorzien voor een feestje. Je wilt natuurlijk genoeg drank ik huis hebben, maar nadien ook niet met te veel (ongeopende) flessen blijven zitten. Dankzij deze tips zit je altijd goed.

Hoeveel drank voorzie je per persoon?

Algemeen kunnen we stellen dat je voor het eerste uur best 3 drankjes per persoon voorziet. Daarna reken je 2 drankjes per gast per uur. Als je feestje bijvoorbeeld 4 uur duurt, voorzie je 9 drankjes per persoon. Geef je een etentje? Reken dan 1 glas wijn per gang. Voor het hoofdgerecht mag je wel 1,5 glas rekenen.

Vergeet dit natuurlijk ook niet af te stemmen op je gezelschap. Misschien doen je schoonouders een uur over een glaasje cava, terwijl je vriendengroep eerder stevig doordrinkt.

Hoeveel drankjes gaan er uit een fles?

Uit een fles wijn van 750 ml haal je 5 à 6 glazen en uit een fles schuimwijn 6 à 7. Uit een fles sterke drank haal je dan weer 15 à 20 glazen, gemixt of puur.

Welke drankjes voorzie je voor je feestje?

Organiseer je een feestje, maar wil je er niet te veel geld tegenaan gooien? Voorzie dan niet te veel verschillende soorten drank, want dit neemt een serieuze hap uit je budget. Met deze tips heb je voldoende afwisseling én hou je het budgetvriendelijk.

  • Hou het bij 1 soort cocktail/prosecco en 1 mocktail per persoon.
  • Kies voor 1 'passe-partout' witte en 1 'passe-partout' rode wijn die perfect bij je menu passen.
  • Koop of maak enkele lekkere limonades en zet enkele flessen water met een smaakje op tafel. Pimp gewoon kraantjeswater met kruiden, groenten en fruit en presenteer ze in mooie limonadetaps en karaffen.
  • Serveer je bier, hou het dan bij gewone pintjes in plaats van dure bieren met een hoger alcoholpercentage.

Inspiratie voor cocktails en mocktails nodig? Je vindt onze beste recepten hieronder.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen