Meest recente artikelen

Hoe geraak ik van mijn voorjaarsmoeheid af?

Karolien Olaerts geeft tips

Hoe geraak ik van mijn voorjaarsmoeheid af? Artikel

Voel jij je de laatste dagen wat moe? Dan heb je misschien last van voorjaarsmoeheid. Wat je daaraan kan doen, vroegen wij aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten. Ze heeft ook een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. De vraag waarmee we nu bij haar aankloppen: hoe maak je een einde aan je voorjaarsmoeheid?

Het antwoord van Karolien

"Het is normaal dat je in deze tijd van het jaar kampt met vermoeidheid of dat je prikkelbaarder bent. Wees geduldig. We hebben de neiging ons te spiegelen aan wat we te zien krijgen in reclames, in films of op sociale media, maar niemand is in het echte leven eeuwig vrolijk en energiek. We krijgen nu eenmaal te maken met stress, gedoe en lange, vaak donkere winters. Wees dus mild voor jezelf en schud die onrealistische voorbeelden van je af. Zet in op – weinig vernieuwende maar o zo waardevolle – zaken als voldoende slaap en gevarieerd en voedzaam eten.

En ga naar buiten! Zoek (zon)licht en frisse lucht op. Probeer al 's ochtends enkele minuten naar buiten te gaan. Door jezelf in de ochtend bloot te stellen aan daglicht, zwengel je je biologische klok en de bijhorende energiestroom aan. Zoek daarnaast ook uit wat jou mentaal oppept. Januari en februari ervaar ik ook als lange maanden, die wat aan me blijven kleven. Bloemen, en meer bepaald voorjaarsknollen, vind ik een heel effectief oppepmiddel! Ik omring me nu dus met hyacinten en narcissen. Die knollen zien groeien en bloeien hebben een erg positief effect op mijn energiepeil."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen