Meest recente artikelen

Etiketten lezen: waar moet ik op letten?

En wat betekent die Nutri-score?

Etiketten lezen: waar moet ik op letten? Artikel

Lees jij de etiketten van de producten in je karretje als je in de supermarkt staat? Dit is waar je op moet letten.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Waarop moet ik letten als ik etiketten van voedingsmiddelen bekijk? En hoe doe ik dat als het snel moet gaan in de supermarkt?"

Karolien: "De typische zaken zijn suiker, eiwitten, vezels en verzadigd vet, maar waarop je net moet letten en waar de lat ligt, verschilt per voedingsgroep. De Nutri-score, die de voedingswaarde van een product in een oogopslag zichtbaar maakt, kan je helpen voedzame(re) keuzes te maken. De score (A is het meest en E het minst voedzame) wordt bepaald door een algoritme: een product krijg positieve punten naarmate het meer vezels, eiwitten en/of groenten en fruit bevat. Minpunten zijn er voor het gehalte zout en verzadigd vet. De Nutri-score is een goede tool om voedingsmiddelen binnen eenzelfde groep met elkaar te vergelijken, zoals yoghurts, granola's of vleesvervangers."

Dit schreef Libelle Lekker erover

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen