Meest recente artikelen

6 manieren om het eten vanaf nu sneller op tafel te krijgen

Voor van die drukke dagen.

6 manieren om het eten vanaf nu sneller op tafel te krijgen Artikel

Soms kan het een hele klus zijn om heerlijk verse maaltijden aan het einde van de dag op tafel te toveren. Er bestaan natuurlijk wel een aantal manieren om dit voor elkaar te krijgen. Aan de hand van onze tips zet je vanaf nu in een mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel.

Drukke werkdagen vragen om hartverwarmende maaltijden. Al kan het soms wel eens lastig zijn om snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te toveren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het koken gemakkelijker en sneller te maken. Hier enkele tips:

  1. Meal prepping: Als je tijd hebt, bereid dan meerdere porties van je favoriete maaltijden voor en vries ze in. Op deze manier hoef je alleen maar een portie te ontdooien en op te warmen als je weinig tijd hebt.
  2. Kies snelle en eenvoudige recepten: Er zijn talloze recepten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Denk bijvoorbeeld aan eenpansgerechten, pastagerechten of salades, deze zet je vaak al in minder dan twintig minuten of een halfuur op tafel.
  3. Maak gebruik van verschillende keukentoestellen: Van airfryers tot slowcookers: er zijn verschillende keukentoestellen die je heel wat tijd kunnen besparen. Vaak doen deze toestellen een groot deel van het werk voor jou. In tussentijd kun je bijvoorbeeld al enkele andere taken in huis doen.
  4. Maak gebruik van kant-en-klare ingrediënten: Er zijn veel kant-en-klare producten die je kunt gebruiken om je maaltijden sneller te bereiden, zoals voorgesneden groenten, sauzen en marinades. Kijk ook eens in de diepvries, daar vind je vaak ook heel wat kant-en-klare producten die je thuis makkelijk kan bewaren.
  5. Plan vooruit: Maak een weekmenu en doe al je boodschappen in één keer. Zo hoef je niet elke dag na te denken over wat je gaat eten en kun je snel en efficiënt koken. Heb je een drukkere dag gepland? Plan dan geen al te gekke maaltijd op die dag, hou het simpel en lekker.
  6. Snij je groenten al vooraf: Als je ergens een gaatje vindt in je drukke dag, kun je eventueel al wat groenten op voorhand snijden. Bewaar ze in water en zet ze in de koelkast. Wanneer je dan aan het koken bent, hoef je de groenten enkel nog maar toe te voegen. Zo kun je sneller genieten van je heerlijke maaltijd.

Zo, hopelijk kunnen deze tips jou helpen om toch dagelijks snel en gemakkelijk heerlijk verse maaltijden op tafel te toveren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen