Gegrilde courgettes met feta, pijnboompitten en citroenvinaigrette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde courgettes met feta, pijnboompitten en citroenvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snij een courgette nooit in flinterdunne lange plakjes voor de barbecue, maar snij ’m in rondjes. Op die manier kun je ’m makkelijker grillen en omdraaien. Wil je toch lange linten, dan kun je de courgettelinten beter op een spiesje prikken en zo garen. Gebruik olijfolie van goede kwaliteit voor de marinade. Omdat een courgette zelf niet zoveel smaak heeft, is het immers de marinade die de smaak toevoegt. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie, laat goed uitlekken en leg samen met de basilicum in een serveerschaal. Snij de courgettes in plakjes. Gril ze op de barbecue en leg ze mee in de schaal.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de courgette.

  3. 3

    Rasp de schil en pers het sap uit de citroen. Meng 2 eetlepels van het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en sprenkel over de courgette. Brokkel er nog de feta over, strooi er de citroenrasp over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie, laat goed uitlekken en leg samen met de basilicum in een serveerschaal. Snij de courgettes in plakjes. Gril ze op de barbecue en leg ze mee in de schaal.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de courgette.

  3. 3

    Rasp de schil en pers het sap uit de citroen. Meng 2 eetlepels van het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en sprenkel over de courgette. Brokkel er nog de feta over, strooi er de citroenrasp over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.