Meest recente artikelen

Zo zal je kerstmenu niet mislukken

  • Deel dit artikel:
Zo zal je kerstmenu niet mislukken Artikel

Heb je last van keukenstress? Word je 's nachts badend van het zweet wakker uit angst dat je kerstkalkoen zal verbranden of dat die ene saus zal schiften? Geen nood. Hier zijn enkele tips en een aantal recepten voor een kerstmenu dat niet kan mislukken!

Een succesvol kerstdiner is jouw ultieme wens. Raak vooral niet in paniek en blijf rustig. Hier zijn 4 supertips om ervoor te zorgen dat je gasten in verrukking zijn over je kookkunsten.

  1. Hou het simpel. Blijf weg van ingrediënten die je niet kent of die je vreemd in de oren klinken. Liever een eenvoudig en geslaagd feestmenu dan een ingewikkeld gerecht dat niet helemaal gaar of zelfs verbrand is.
  2. Voorbereiding is alles. Op de avond zelf jouw menu voor het eerst klaarmaken, is geen goed idee. Zorg ervoor dat je alle handelingen volledig onder de knie hebt. Dan is le moment suprême kinderspel.
  3. Proef! Zélf proeven en anderen op voorhand laten proeven van je gerechten is aan te raden. Maak er een proefavond van met je vrienden!
  4. Blijf rustig, zelfs in stressvolle situaties. Het belangrijkste is dat je geniet van je avond! Als jij geniet, zullen je gasten ook genieten.

Recepten die niet kunnen mislukken

4 hapjes

>> Lamsgehaktballetjes met munt
>> Crostini con tonno e pomodori
>> Canapé’s met zure room en viseitjes
>> Gazpacho met kaasrolletjes

4 voorgerechten

>> Tomaat met garnaal
>> Witloofsoep met garnalen
>> Gegrilde oesters met spekjes
>> Rundercarpaccio met parmezaanschilfers

4 hoofdgerechten

>> Italiaanse scampi’s
>> Pasta met truffel
>> Kreeft met kruidenboter
>> Lamskroontje met aardappelgratin

4 desserts

>> Kerstbuche met amandelroom
>> Pêche melba
>> Ananasbeignets
>> Biscuitjes met chocoladesneeuw

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen