Meest recente artikelen

Kerstmenu voor minder dan 15 euro per persoon

Een kerstmenu zonder buitensporige kosten

Kerstmenu voor minder dan 15 euro per persoon Artikel

Een kerstmenu hoeft niet altijd veel te kosten om lekker en feestelijk te zijn. Deze gerechten zet je al op tafel voor minder dan 15 euro per persoon.

Tijdens de eindejaarsperiode kunnen je uitgaven al snel de hoogte in schieten. Cadeautjes, een kerstboom, nieuwjaarscentjes, … en uiteraard een uitgebreid kerstmenu. Toch hoef je geen astronomische bedragen uit te geven om een lekker en feestelijk kerstmenu op tafel te zetten. Dat bewijzen deze gerechten die je al voor minder dan 15 euro per persoon op tafel kunt toveren.

Tips om extra te besparen

Om er zeker van te zijn dat je dit jaar lief bent voor je portefeuille, geven wij je hier nog enkele tips die je kunnen helpen om de kosten te drukken.

  • Maak een duidelijk lijstje van alles wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je veel te veel koopt ‘voor het geval dat’.
  • Controleer thuis heel goed wat je al in je kasten hebt staan en pas je lijstje zo nodig aan. Zo zorg je ervoor dat je geen kilo bloem koopt als je nog een halfopen pak in de kast had staan. Hetzelfde geldt voor kruiden, steeds nieuwe potjes kopen kan de prijs van je kerstmenu onnodig opdrijven.
  • Ga niet steeds voor de duurste producten. Vergelijk in de winkel goed de prijzen en durf je te bukken, onderaan staan vaak goedkopere producten.
  • Doe je boodschappen goed van tevoren. Zo heb je tijd om verschillende supermarkten te vergelijken en producten te kopen op plaatsen waar ze het goedkoopst zijn.

Kerstmenu voor minder dan 15 euro per persoon

De kosten voor dit kerstmenu werden berekend in december 2023 bij een supermarkt van een gemiddelde prijsklasse. Producten als peper, zout en olijfolie werden niet meegerekend, omdat ze behoren tot de standaardbenodigheden in de keuken.

Hapje

Start met een mooie bladerdeegkrans om te delen met je gasten. Maak dit recept minder duur door gewone dadels te gebruiken in plaats van medjouldadels. Niemand zal het merken.

Voorgerecht

Pompoensoep feestelijk? Zeker weten! Kijk maar naar dit recept. De grootste kost zijn hier je pecannoten, probeer een winkel te vinden waar ze wat goedkoper geprijsd zijn.

Hoofdgerecht

Kalkoen is vaak duur en moeilijk om klaar te maken. Kip daarentegen is een echte allemansvriend. Zeker als je ‘m combineert met knolselder en prei. Serveer dit gerecht met een simpele aardappelpuree of aardappelkroketjes.

Nagerecht

Dit dessert is het perfecte bewijs dat iets eenvoudigs ook ontzettend lekker kan zijn.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen